Klantreacties homeopathie en meer voor dieren

Fire

Na een heerlijke maar iets te lange bosrit bespeurde ik iets vreemds aan het uitloop drafje van mijn paard.

Een hupje. Afgestapt en te voet de laatste kilometer afgelegd. Hij had het wel vaker als we een lange rit maakte en na een dag weidegang was er niks meer aan de hand. Deze keer liep het anders, na een paar dagen liep hij in draf nog met een hupje. Dierenarts kon niks vinden, osteopaat ook niet en ook de chiropractor mocht ook niet baten. Verandering van stal waardoor hij ook in de winter lekker en meer kon bewegen veranderde al veel maar toch bleef het knagen waarom hij soms niet zuiver liep. 
Martine, klassiek homeopaat voor mens en dier en bewegingsspecialist, gaf mij het advies toch nog eens een osteopaat te laten komen en complementair voor een goede aftercare te zorgen in combinatie met homeopathie en een trainingsprogramma om de spieren en gewrichten te laten herstellen en te ondersteunen.

Martine is in staat een compleet advies te geven. In dit geval in samenwerking met een osteopaat, die in het geval van mijn paard slechts een behandeling nodig had een heup recht te zetten. Martine adviseerde een homeopathisch traject en een trainingsprogramma. Daarnaast masseerde ze regelmatig mijn paard. Dit alles in overleg met de osteopaat.

Nu, 3 maanden later, alweer aan het lessen bij een door Martine aanbevolen instructeur. De bewegingen van mijn paard zijn vloeiender dan ooit. Het homeopathische traject is al even afgebouwd, af en toe verzorgt Martine een preventieve massage. We zijn natuurlijk al weer het bos in geweest en daar hebben mijn paard en ik erg van genoten.

De wijze waarop Martine een team vormt met andere expertise en eventueel overlegt met andere specialisten, haar adviezen en uitleg waarom ze bepaalde dingen voorschrijft, is de behandeling die ieder paard verdient.

Ik raad iedereen aan om iets verder te gaan dan een eenmalige behandeling door een dierenarts of chiropractor/osteopaat etc. De weg daarna is, zo blijkt, zelfs belangrijker om te zorgen dat je op de goede weg doorgaat. Mijn dank is groot voor wat Martine heeft gedaan om ons te helpen. We kunnen weer genieten van het rijden!

O ja, en denk je dat advies van Martine en aftercare door haar duur is? Ik kan uit ervaring vertellen dat een aantal keren een andere specialist laten komen duurder is en wellicht niet het resultaat geeft dat Martine kan bereiken met je paard of ander dier!

Preventief werken en zorgen dat je paard geen blessures krijgt lijkt mij beter voor paard en berijder.

Saskia Leendertse en Fire

————————————————————–

Ida

Klantreactie homeopathische begeleiding, massage en grondwerk van drie Friese paarden

Eindelijk na een lange tijd, vandaag weer ff op deze Kanjer gezeten! Ze gaat gelukkig weer de goeie kant op. Ze leek wel een 4 jarige, zo fris als een hoentje. Nu langzaam aan weer verder oppakken en dan hopen dat we in t voorjaar weer kunnen starten. Met dank aan Martine, die me geholpen heeft door op een andere manier te longeren met een blessure en te rijden na een blessure.

Ik hoop dit toch weer snel te doen, gelukkig zijn we wel op de goede weg. Mijn lieve schat had veel last van haar spieren in d’r schouder. Martine heeft mij en mijn topper goed geholpen met de door haar ingezette behandelingen. Mijn paard heeft er nu al minder last van als voorheen gelukkig, maar wacht nog even met het erop zitten. Heb veel geleerd met het werken vanaf de grond door Martine, zouden meerdere mensen moeten doen!! Je ziet dan echt meer dan je denkt… Wil nogmaals Martine zo even in het zonnetje zetten en bedanken voor alles tot nu toe en wat er nog komen gaat! Toppertje!

Er is weer een dag voorbij die in het boekje mag! Vandaag weer heerlijk een les kunnen doen en ook nog een proef geoefend. We hebben nu nog 1,5 week en dan??? Gaat het gebeuren! Zaterdag krijgt mijn kanjer nog een massage van  Martine. We waren allemaal weer meer dan tevreden vandaag, het lijkt wel of ze in haar 2e jeugd zit!!

Wat ben ik toch blij met Martine! 1 van mijn paardjes liep niet fijn met de les van de week, ik had al een beetje het gevoel, maar kon niet helemaal aangeven waar het vandaan kwam. Meteen een afspraak gemaakt om haar te laten masseren. Ze vond het erg fijn, maar als je op de plekken kwam waar ze last had vond ze het in het begin niet fijn, maar later wel. Na de behandeling zagen we meteen al resultaat in haar beweging! Ik ben er echt zo blij mee. De aankomende dagen even rustig aan doen en dan kijken in de tweede helft van volgende week of het nog steeds heeft gewerkt. Dus bij deze kan ik iedereen die in het bezit is van een paard, aanraden om hem of haar een keer te laten behandelen door haar. 

————————————————————–

Pony Ginger

Onze 23-jarige pony Ginger  is 8 jaar geleden als manegepony afgekeurd i.v.m. peesproblemen.  Prognose na een bezoek aan de Universiteitskliniek in Utrecht was dat ze misschien nog 2 jaar als weidepony een goed leven kon leiden, maar de vooruitzichten m.b.t. haar pezen waren niet bepaald rooskleurig.

We besloten haar op een plekje te zetten waar ze een inloopstal had en 24/7 buiten kon zijn. Met behulp van homeopathie is ze daarna enorm opgeknapt en is ze ruim 7 jaar lang vrij van peesproblemen geweest. Tot ze enkele weken geleden rechtsvoor niet helemaal lekker liep en na 2 weken ineens  flink kreupel was.

De ingeschakelde dierenarts constateerde opnieuw een peesprobleem en schreef een pijstiller/ontstekingsremmer voor. Na 1 ½ week was er nauwelijks verbetering.

Daarop heb ik hulp van Martine gevraagd. Ze heeft de problemen geïnventariseerd en gaf een passend homeopathisch advies voor Ginger. Na een week liep ze een heel stuk beter. Tot ze kort daarna ineens linksachter erg kreupel liep.

Het vermoeden bestond dat het iets te maken kon hebben met afvalstoffen die haar lichaam niet goed kwijt kon. Na de inzet van een homeopathisch middel toonde het lichaam wat er echt aan de hand was. Een hoefzweer was het probleem en die kwam er uit. Deze heeft zich een weg naar buiten gebaand en dat bracht onmiddellijk verlichting. Ruim een  week later was Ginger weer helemaal zichzelf.

Haar lijf op leeftijd blijft wel een punt van aandacht. Om haar in een zo goed mogelijke conditie te houden, krijgt ze nu een handje Superfit Horse door haar voer voor de nodige vitamines en mineralen.

Gedurende deze periode  had ik dagelijks contact met Martine. Haar betrokkenheid  en duidelijke uitleg waren extra motiverend om de soms intensieve zorg te geven. Mede namens Ginger: dankjewel Martine!

————————————————————–

Pony Zweden

Klantreactie Emelie Änges Sweden.

We are very pleased that we got the help from Martine and her homeopathy. A student of mine in Sweden is having a new forest pony who was not workable in the arena.

He was not behaving well, he stopped and turned and had a negative spirit. Martine gave a homeopathic advice and a training schedule that the owner and her daughter have been following with lots of success.

After consulting together with Martine during this period he is now happy again and positive in his acting during the training. Now the owner and daughter can again do good in the arena in both jumping and dressage combined with riding in the woods and nice walks outside as the training schedule says.

————————————————————–

Homeopathische begeleiding Quita, hond

Op 29 februari 2016 hebben wij afscheid moeten nemen van één van onze teckeltjes: Xammy van 16,5 jaar oud. Zijn niertjes hadden het begeven, bleek vrijdagavond 26 februari na bloedonderzoek. Het weekend voorafgaande aan zijn overlijden, zocht Quita heel vaak Xammy op om bij hem te liggen.

Onze eigen dierenarts (Gepco van Bokhorst van ABC voor Dieren) is thuisgekomen en heel rustig en vredig is Xammy ingeslapen. Overal hebben wij Quita, van toen net 9, jaar bij betrokken. Zij is ook mee geweest Xammy naar het crematorium te brengen. In het begin leek Quita er niet onder te lijden dat haar maatje was weggevallen. Ze leek het wel fijn te vinden alle aandacht voor haar.

Maar gaande weg zagen wij haar veranderen. Van een vrolijk teckeltje in een angstig teckeltje. Alles vond Quita eng. Van alles hebben wij geprobeerd: Bach bloesem, een steentje tegen rouwverwerking en van veel mensen goed bedoelde tips maar helaas mocht het niet baten.

Zo rommelde wij een tijdje aan totdat Quita op 29 juni voor haar “APK-keuring” naar Gepco (onze dierenarts) ging. Wij vertelde dat wij het gevoel hadden dat Quita heel erg verdrietig was en ook enorm angstig. Ze durfde met wandelen niet meer langs de waterkant te lopen, het liefst liep ze op het midden van het fietspad, uitvallen/blaffen naar andere honden en altijd ineengedoken en haar staartje tussen haar pootjes, ook was ze de schaduw van het vrouwtje geworden. Gepco gaf de naam van Martine du Floo.

Thuis op internet naar haar telefoonnummer gezocht, gebeld en de voicemail ingesproken. Diezelfde middag belde ze terug en een heel prettig gesprek met haar gehad. De volgende dinsdagavond zou Martine een uurtje komen observeren. Dat werden er ruim 2.

Het bleek dat onze lieve, oude, blinde, dove en dementerende Xammy de leider van de roedel was. Quita wist nu niet wat te doen. Ze heeft ons zowel geadviseerd met betrekking tot mogelijke homeopathische middelen en advies in het gedrag.

De begeleiding én nazorg van Martine zijn SUPER!! Ze is zo rustig. Zij weet waar ze het over heeft, heeft er echt heel veel verstand van en voelt zowel Quita als ons goed aan. Ontzettend Bedankt!!

Groetjes van de Voorburgjes en een dikke poot van Quita

————————————————————–

Homeopathische begeleiding Ringo

Onze Ringo, Koningspoedel, was al wagenziek sinds wij hem ophaalden uit zijn nestje. Daarnaast had hij last van nog een paar andere zaken.

Martine is bij ons langs geweest voor een homeopathisch advies en om Ringo in zijn eigen omgeving te observeren en adviseerde voor hem een passend homeopathisch middel. Gedurende het consult werd zijn hele tijdlijn besproken.

Na het gebruik van het geadviseerde homeopathische middel merkten we verandering. Nog niet persé verbetering in het begin. Maar na een week wel.

Martine bleef met ons in contact en na een paar keer telefonisch overleg heeft ze het middel aangepast en wat advies gegeven met betrekking tot de omstandigheden.

Nu is Ringo aanzienlijk minder ziek in de auto! Hij is vrolijk, goed met ons in contact  en zit lekker in zijn vel. Wij zijn blij dat we nu ook met de auto met hem op pad kunnen zonder dat hij er zo ziek van wordt!

Martine’s manier van werken is persoonlijk en betrokken. Wij zijn blij met haar. 

————————————————————–

Punky

Al 10 jaar maakte onze Jack Russel Punky(11jr)zijn voorpootjes kapot. Hij likte onophoudelijk aan zijn pootjes tot aan bloedens toe en ook waren zijn botjes al te zien. Dit was al een gewoonte geworden en we hadden er een hard hoofd in dat dit zou verbeteren. Er waren al afzichtelijke wonden ontstaan.

Jarenlange behandelingen volgden, talloze medicaties, injecties, zalven, pootjes intapen etc. mochten niet baten. Geen enkele verbetering trad op. Wanhopig gaven wij de hoop op herstel op.

Totdat we in contact kwamen met Martine du Floo.

Na een grondig intake gesprek en uitgebreide observatie gaf Martine een homeopathisch advies en begeleidde ons in het aanpassen van de omstandigheden van Punky, waardoor zijn gedrag, dat inmiddels ook agressie vertoonde, zou verbeteren.

Na enkele weken zagen wij tot onze grote blijdschap, dat de wonden van Punky’s pootjes kleiner en kleiner werden en nu dicht zijn gegaan. We kunnen ons geluk niet op.

Tevens konden we in overleg met Martine, de reguliere medicatie Clomicalm, een antidepressiva, afbouwen. Ze heeft daarvoor advies gevraagd aan dierenarts Gepco van Bokhorst​ van de ABC kliniek Amersfoort. Geweldig dat zo’n samenspraak mogelijk is.

Genezing, die niet meer te verwachten leek, werd toch nog werkelijkheid!

Martine is lifestylecoach/homeopaat voor mens en dier en doet haar werk met heel veel passie en bevlogenheid “veelzijdigheid is haar kracht”.

Een bijzonder dankbaar mens ben ik, voor hetgeen ze voor Punky heeft kunnen betekenen. Het is nu zo’n vrolijk en gelukkig hondje.

Namens Punky en mijzelf heel hartelijk dank Martine .

Fréderique Hattink

————————————————————–

Klantreactie Bernadette Koot en Reza

Ervaring homeopatische behandeling/ondersteuning door Martine du Floo. Het verhaal van Reza door Bernadette Koot.

‘Het gaat om de behandeling van mijn 20 jaar oude schimmel merrie Reza. Ik zal haar verhaal beschrijven’

Reza heeft tot maart 2021 haar eigen kudde gehad. Ze heeft 16 jaar samengeleefd met een 19 jarige IJslander en een 17 jarige KWPN merrie. Tot groot verdriet hebben we haar 2 maatjes in een periode van 2 maanden moeten laten inslapen.

Bij het verliezen van haar 2e maatje, sloegen de stoppen bij haar door. Ondanks dat ze fysiek afscheid heeft kunnen nemen heeft ze 15 uur lopen brullen en in paniek lopen galopperen. Ze heeft daardoor haar hoeven letterlijk kapot gelopen, en is het beeld van een mechanische hoefbevangenheid ontstaan.

Na de 15 uur paniek hebben we een maatje voor Reza gevonden die haar gezelschap kwam houden zodat we konden kijken of dit een goed alternatief voor haar was.

Op dat moment kwam Martine bij ons in beeld en heeft zij ons ondersteund in het proces met Reza.

Reza is een hoog sensitief paard, voelt alles aan en zuigt ook alles op. Is een leermeester en heeft veel mensen en ook dieren geholpen met het verwerken van pijn en verdriet. Nu is ze in een enorm rouwproces terecht gekomen. In eerste instantie kwam ze tot rust doordat er een maatje bij haar was, maar al heel snel voelden we dat dit paard ook een bak aan ellende met zich meedroeg en totaal afgesloten was en heel ver bij haar eigen kracht vandaan was. We hadden niet in de gaten dat dit een sterke wissel op Reza trok. Reza sloot zich helemaal af; lopen ging heel slecht, en ze vertoonde hele rare neurologische symptomen. Ze kwam haar stal niet meer uit en stond alleen maar in de hoek en ging op een gegeven moment liggen en kwam bijna niet meer overeind. Ik moest haar actief helpen om op de been te komen, zelfs ‘s nachts ging ik uit bed om haar toch overeind te helpen.

We hebben homeopatische middelen ingezet op advies van Martine.

Aangezien we zelf ook hooggevoelig zijn deden we allemaal mee met de behandeling.

Reza zelf gaf door haar gedrag aan wel middel op welk moment van belang was. Ik hoefde maar een flesje voor haar neus te houden en zag aan haar reactie, bestaand uit bijten, of er aan willen ruiken en koos welk middel voor haar van belang was.

Ik ben de middelen die Martine adviseerde voor Reza uit gaan testen door middel van pendelen maar vooral door invoelen en kijken naar t gedrag.

We zijn door n heel heftig proces gegaan, niet alleen Reza maar ons hele systeem.

Op een gegeven moment was het belangrijk dat ik ook zelf via de homeopathie een behandeling kreeg. Ik liep dus eigenlijk met Reza op.

De dierenarts was niet positief over de situatie met Reza en meldde dat euthanasie ws de enige oplossing was. Dit idee hebben we terzijde gelegd. We hebben wel bloed laten onderzoeken, waarbij het bloed prikken op zich al een drama was, omdat Reza de dierenarts niet in haar omgeving duldde ondanks haar kwetsbare situatie.

Haar bloeduitslagen waren die van een jong paard, alleen de PPID was wat aan de hoge kant, maar nog net binnen de grens van het toelaatbare.de dierenarts stelde medicatie voor. Dit hebben we niet gedaan en hebben via de homeopathie een behandeling ingezet. Ik had namelijk slechte ervaringen met dezelfde medicatie bij onze IJslander en dat wilde ik in geen geval voor Reza.

Toen begon de volgende uitdaging. Het paard dat we als gezelschap hadden voor Reza,was door artrose niet meer te rijden en de eigenaresse had “een paard om op te rijden”. Ze heeft dit paard laten inslapen.

Dat betekende dat Reza weer alleen kwam te staan. We wilden nu ook geen ander paard erbij, omdat we wilden zien of er iets zou veranderen bij Reza.

De energie bij Reza werd rustiger en ze begon uit haar schulp te komen. We hebben naast de homeopathie ook veel helingen gegeven, lymfedrainage en heeeel veel liefde. Ze knapte weer op en begon weer naar buiten te komen en in het land te grazen. Ze kreeg de homeopatische middelend en traditionele pijnstilling.

Na een maand vroegen we ons toch af of we haar met alle behandelingen nog een plezier deden , want we kregen haar niet pijnvrij. We kwamen op een moment dat we wellicht de keus moesten maken om haar ook in te laten slapen. Deze keuze was dramatisch en gaf zoveel verdriet maar ik kon het verdriet en de pijn bij Reza niet meer handelen.

Dus een afspraak gemaakt met de dierenarts. Ik voelde een uur van te voren al dat er bij Reza iets veranderde en de komst van de dierenarts was de klap op de vuurpijl. Ik kreeg een oerkracht van Reza te zien die ik niet voor mogelijk hield.steigeren, trappen draaien, bedenk het maar. De dierenarts kwam niet in de buurt en bevestigde alleen maar wat hij al eerder had gedacht over Reza, n.l. dat ze een lastig paard was .

We hadden na de krachtsexplosie direct iets van “ dit gaan we dus niet doen”.

De dierenarts wilde de volgende dag weer terugkomen, maar dit hebben we niet gedaan. We wilden deze energie niet meer in onze buurt. Wat was ik dankbaar dat Reza er nog was.

Vanaf dit moment hebben we allemaal stappen gemaakt.

Reza heeft de weg naar haar eigen genezend vermogen weer teruggevonden. Ze slaapt ‘s nachts weer gewoon buiten, zoals ze altijd deed, staat weer in de wereld, heeft weer interessen in de paarden in aangrenzende weides, is weer in contact, loopt weer beter, galoppeert soms.

Ze heeft nog wel een lage onderhoudsdosering pijnbestrijding en de homeopatische middelen, maar voor de rest moet ze het zelf doen. We creëeren rust, veiligheid en geven haar aandacht.

Of er nog n ander paard bij komt dat zal de tijd leren, maar voor nu houden we het bij ons eigen systeem. Ze is veel bij ons in de buurt, loopt in de tuin, staat nog net niet in de keuken maar dat scheelt niet veel.

Reza juni 2021
Reza juni
Reza augustus 2021

Dierenoppas aan huis

2,5 week opgepast op de Tweelranch Rio Grande Terschuur. Mooie omgeving, leuke western lifestyle winkel en geweldige dieren. Sam de hond, 4 allerliefste katten, 3 ruinen Magic, Jacob, Gentle en hengst Boarus. Eigen dierenvrienden konden mee. Hard werken maar veel liefde terug! Dank Corine en Robbert voor het vertrouwen.
Ook geïnteresseerd in dierenoppas aan huis? Neem contact op voor meer informatie. info@martinedufloo.nl