Bewegen zonder drempels

Vanaf 2023 heb ik het plan ‘bewegen zonder drempels’ te starten. Bewegen zonder drempels voor mensen die een speciale begeleiding nodig hebben.

Na een intake en daarna een personal training traject volgt een blok van een aantal lessen in kleine groepen en later inclusiviteit door middel van het combineren van groepen met verschillende behoeftes.

De groepen bestaan uit maximaal 15 personen.

Bron: Leusder Krant

Bewegen zonder drempels voor iedereen

https://svjmedia.nl/voorelkwatnieuws/4291/bewegen-met-parkinson-heeft-positief-effect/

Wat houdt het in?

Het ‘weghalen’ van drempels om te bewegen en weer zelfverzekerd te worden over wat WEL kan.

Voor wie?

Mensen met Parkinson

  • Voor mensen die kampen met de negatieve effecten van de ziekte van Parkinson. Ze kunnen deelnemen aan een speciaal voor hen samengesteld beweegprogramma. Het is bekend dat een vorm van dans een positief effect heeft.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op de ziekte van Parkinson. Bewegen zou de progressie van symptomen van Parkinson kunnen vertragen en heeft ook invloed op het lopen, de cognitieve functies en daarmee de kwaliteit van en het plezier in leven.

De proefles van 19 oktober 2023 werd super ontvangen en we zijn vanaf 26 gestart met de pilot van 5 lessen. Daarna ga ik evalueren om te kijken of ik in blokken of regulier de activiteit ‘bewegen op muziek met Parkinson’ blijf aanbieden. Locatie: groepszaal Sport 2000, Hamersveldseweg 80, Leusden. Andere locatie op aanvraag. In de training besteed ik aandacht aan conditie, kracht en lenigheid.

De pilot ‘bewegen op muziek met de ziekte van Parkinson’ eindigde 23 november 2023.

Wat een mooie groep mensen! Heel dankbaar voor hun keuze ’te durven’ meedoen. En wat fijn dat ze er zelfs voor kozen gedurende de rest van de week nog meer te bewegen.

Bedankt Sport2000 Leusden dat jullie de groepszaal ter beschikking stelden. En ook mijn collega Miriam Loef voor de gastvrijheid die deze mensen als zeer prettig hebben ervaren.

11 januari 2024 start er week een blok van 5 lessen. Dan zal ik aandacht geven aan bewegen op muziek maar ook een stukje spel en passende krachttraining.

info: training@martinedufloo.nl

Dank je wel Jettie Van Kooten voor onderstaand review. Je hebt precies omschreven wat het doel van de pilot was.

Review

Eerlijk gezegd twijfelde ik toen ik het artikel van Martine in de krant las.

Het leek me wel leuk, bewegen of dansen op muziek voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Maar kon ik dat nog wel?

Bijna vijf jaar geleden werd bij mij de ziekte geconstateerd en ik was er sindsdien niet bepaald soepeler of fitter op geworden.

Dat bewegen heel belangrijk is voor Parkinson patiënten wist ik wel, maar doe het maar eens!

Ondanks mijn aarzeling meldde ik me aan.

Meteen bij binnenkomst was de twijfel verdwenen.

Martine verwelkomde ons met koffie of thee, en een grote glimlach! Ze vertelde iets over zichzelf en vroeg ons hetzelfde te doen. Het ijs was gebroken.

De les begon en meteen was duidelijk dat iedereen mee kon doen.

Martine paste onmiddellijk de pasjes en oefeningen aan op het niveau van ieder persoon. En wij als groep hadden respect voor elkaar.

De sfeer was heel goed, er werden grapjes gemaakt. En ik had aan het eind van de les een grote glimlach op mijn gezicht.

Mensen die dit lezen zou ik willen zeggen: Doe het maar eens, zet die eerste stap.

Jettie (69)

Voor mensen in een voor/na-traject van kanker

  • En voor mensen die na kanker zelfvertrouwen willen opbouwen om weer deel te gaan nemen aan het ‘normale’ leven dat ze kenden voor hun ziekte en de behandelingen. Gedurende het behandeltraject maar ook na de periode na kanker als het therapeutische traject is afgerond.

Deelname aan deze lessen gaan in overleg met de behandelaar indien dit traject nog niet is afgerond.

Mogelijkheden

– dansen/bewegen voor mensen met Parkinson 

– bewegingsprogramma’s voor mensen na kanker

Geïnteresseerd? Vul dan onderstaand formulier in en verzend deze. Dan neem ik contact met je op.