Bewegingsprogramma’s en massages

Wil je je weerstand verbeteren en je immuunsysteem helpen? Blijf bewegen, blijf fit!

Mijn moeder zei het al: “Ga lekker buiten spelen. Dat is goed voor je weerstand!” Ze was dan wel geen wetenschapper, maar ze had wel groot gelijk. En dankzij haar heb ik in mijn jeugd mijn weerstand een enorme boost gegeven. Een van de vele dingen waar ik haar nog altijd dankbaar voor ben.

Voor veel mensen is het nu lastig om hun weerstand te verbeteren. We staan bijna continu ‘aan’ omdat we zo veel te doen hebben. Dat zorgt ongemerkt vaak voor stress. Even naar buiten gaan voor een ommetje is soms al lastig. Rustig de tijd nemen om een gezonde maaltijd te maken en op te eten lukt ook niet altijd. En ons leven speelt zich af in (te) goed geïsoleerde ruimtes. Het gevolg daarvan is dat we langzaam aan uit balans raken. Geestelijk en lichamelijk. Hieronder enkele mogelijkheden waarmee ik je in beweging kan brengen.

Een uitgebreider aanbod vind je op http://www.blijf-bewegen-blijf-fit.nl

Persoonlijke coaching en begeleiding

Wil jij je geestelijke en lichamelijke levenskracht en veerkracht versterken? Ik help je graag, met advies en ondersteuning op maat. Dit kan ik voor je doen:

  • opstellen van maatwerk trainings- of beweegprogramma’s: van intensieve workout tot opbouw- en hersteltrainingen, in de buitenlucht of bij een sportschool;
  • opstellen van korte, interactieve programma’s voor thuiswerkers: veilige oefeningen van 15-45 minuten die iedereen thuis kan uitvoeren;
  • advies over voedingen;
  • advies over het gebruik van supplementen;
  • advies over het gebruik van homeopatische middelen.

Tevens ben ik in te huren voor allround groepstrainingen en personal training bij sport/healthcentra.

Gezonde en fitte werknemers

Even nog snel iets afmaken, nog even dat ene telefoontje plegen en voor je het weet zitten je medewerkers te lang achter elkaar stil in dezelfde houding. Wil je dat jouw medewerkers in beweging blijven? Geef ze dan een body-and-mind-boost met maatwerk personal trainingen!

Als personal trainer begeleid en train ik al ruim 40 jaar mensen die mentaal en fysiek sterker willen worden.

Wil je meer weten over de kortlopende, maatwerk personal trainingen? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Move2gather trainingen voor jeugd en volwassenen

Move2gather stelt bewegingsprogramma’s op maat samen voor kinderen en volwassenen. Individueel of in groepsverband gaan we aan de slag met het leren kennen van de (on)mogelijkheden van het lichaam en daarmee ook het herkennen, accepteren en – als dat nodig is – aanpassen van gedrag.

Competitie hoort bij het leven en het kiezen van (sportieve) hobby’s. Stap 1 is het leren kennen van het eigen lichaam. Een passend bewegingsprogramma kan uitkomst bieden. Voor volwassenen maar ook voor kinderen en dat begint op school.

Hoe fijn is het als je zelfvertrouwen een boost krijgt zodat je al of niet kunt kiezen voor een sportieve activiteit die bij je past. Misschien is dat wel een competitie sport of kies je voor een andere vorm van beweging.

Op school leer je veel. Zo is ook het leren wat je lichaam aan kan belangrijk; de rest komt vanzelf.

Competitie in een te vroeg stadium zorgt alleen maar voor onrust en onzekerheid. Veelal ontstaat daardoor ook een vorm van pesten. Het niet meegenomen worden in groepjes want ‘we moeten winnen, dus laat diegene die slecht presteert maar op het bankje zitten’.

Gevolg: onzeker over het lichaam, een hekel krijgen aan bewegen en daardoor ook onvoldoende beweging krijgen. Daarnaast het opbouwen van overtollige kilo’s en het missen van samen iets leuks doen.

De uitkomsten van het programma bieden handvatten om problemen binnen groepen aan te pakken. Of het nu gaat om ongewenst gedrag bij kinderen onderling of bij problemen binnen bedrijven of organisaties.

Het programma is zowel indoor als outdoor uit te voeren, eventueel in combinatie met oefeningen waarbij paarden ingezet worden.

De cursus kan, volledig op maat, op diverse locaties worden verzorgd en is ook zeer geschikt om onder de vlag van andere organisaties uit te voeren.

Massages

Sportmassage

Door regelmatig een sportmassage te nemen, vermijd je blessures die ontstaan vanuit een ongelijke belasting. Je spieren worden weer losgemaakt, waardoor de doorbloeding verbetert.

Reiki

Ik geef reikibehandelingen aan mensen die daar open voor staan. Bij een reikibehandeling treedt de reikibeoefenaar als intermediair op, voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger. Volgens beoefenaars heeft de doorgegeven energie een voedende en harmoniserende werking op energiebanen en chakra’s. Het doorgeven van deze energie vindt plaats door directe handoplegging als op afstand. Dit doorgeven van energie zou een positieve invloed uitoefenen op disharmonie in ieder deel van het menselijk wezen. Het zou een alomvattende harmoniserende uitwerking hebben op alles waaraan energie ten grondslag ligt, zowel mensen, dieren, planten, objecten als situaties.