Workshops en trainingen

Homeopathie en zelfhulp

Een klein ongelukje thuis, een blessure bij het sporten – het overkomt ons allemaal wel eens. En als het nodig is, ga je naar de (huis)arts of laat je je behandelen door een specialistische therapeut. Voor je herstel kan je daarnaast ook verschillende homeopathische middelen inzetten.

Tijdens mijn homeopathie-zelfhulpcursus leer je meer over het ontstaan en de werking van homeopathische middelen. De kennis die je opdoet, stelt je in staat om een aantal homeopathische middelen in te zetten om je eigen herstel te bevorderen.

De cursus bestaat uit 3 sessies van 2 uur. De lessen worden regelmatig aangeboden in de omgeving van Leusden of door jezelf georganiseerd op een door jou gekozen locatie. Ook is een online cursus mogelijk., De kosten zijn € 125 per persoon. Inclusief theoriemap, exclusief werk kit en exclusief reiskosten. Ik ga uit van 7 tot 10 deelnemers per cursus. Wil je zelf een groepje formeren? Dat kan. Neem dan contact met mij op via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.

Preventieve paardenmassage workshop voor paardeneigenaren

Wil je leren hoe je je eigen paard kunt masseren en zo je paard soepel en los te houden? Tijdens de workshop preventieve paardenmassage leer je de theoretische en praktische beginselen van paardenmassage. Tijdens zo’n massage kan je meteen punten ontdekken, die meer aandacht behoeven. Je merkt dan meteen waar de problemen zijn, die je wellicht gedurende het “werken” met je paard hebt bemerkt. Tevens zal je sneller een probleem ontdekken waardoor je een blessure voortijdig kunt bemerken en tijdig een specialist kunt inschakelen. Zo wordt een langdurig hersteltraject vermeden. De workshop vindt plaats op je eigen locatie, zodat je de theorie gelijk in de praktijk kunt brengen bij je eigen paard. Let op: tijdens de workshop leer je hoe je je eigen paard kunt masseren; niet de paarden van anderen.

Ik organiseer regelmatig een workshop in de omgeving van Leusden, maar je kunt ook zelf een groep samenstellen en op je eigen locatie deze activiteit organiseren.

De basisworkshop bestaat uit een dag van 6 uur op je eigen locatie en voor een door jou samengestelde groep van 7 tot 10 deelnemers . Deze workshop bestaat uit een stukje theorie, maar voor een groot gedeelte uit het aanleren van praktische vaardigheden. De kosten zijn € 75 per persoon. Inclusief theoriemap, exclusief reiskosten. Wil je liever een verdiepende workshop organiseren? Dat kan voor een groep van 7 tot 10 personen. Deze bestaat uit 3 dagdelen van ieder 3 uur en kost € 200 per persoon. Inclusief theoriemap, exclusief reiskosten. Voor meer informatie neem contact met mij op via het contactformulier.

Omgang met paarden; training voor kinderen en volwassenen

Individuele training of in een groep van maximaal 4 personen.

De training ‘Omgang met paarden’ leert je hoe je paardengedrag (her)kent en hoe paarden communiceren. Je leert ook hoe je met paarden kunt werken zonder er direct op te moeten zitten. Als je het gedrag van een paard en hun verschillende karakters herkent is het fijn als je uiteindelijk wilt gaan rijden of aangespannen wilt gaan werken. Tevens is “grondwerk” een prima training voor paarden naast een reeds bestaand werkprogramma. De training is een handige opstap voor iedereen die een eigen paard wil kopen of die wil gaan paardrijden. Ben je bang (geworden) voor paarden? Dan gaan we tijdens de training samen aan de slag om je angst te overwinnen.

De duur van de training is 1 uur. Een traject kan in overleg worden samengesteld. Dat kan op een door jou gekozen locatie. Een losse individuele training kost € 75. Voor een langer traject is de prijs op aanvraag. Meld je je aan met een eigen groep van maximaal 4 personen? Dan zijn de kosten afhankelijk van het aantal trainingen. Voor een eenmalige workshop op jouw locatie vraag ik je met mij contact op te nemen via het contactformulier. De training is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en voor volwassenen. Let op: leren rijden maakt geen deel uit van de training.

Freestyle en grondwerk; anders omgaan me paarden

De workshop ‘Freestyle en grondwerk’ leert je hoe je je natuurlijke lichaamstaal kunt inzetten om een paard te sturen. Ieder paard begrijpt deze lichaamstaal en zal erop reageren. Grondwerk is een leuke afwisseling in het omgaan met paarden. Het zorgt voor een verhoogde concentratie van het paard op jou als begeleider. Daarnaast zie je ook de natuurlijke reactie van het paard op je eigen lichaamstaal, waardoor je bewuster met je dier leert omgaan. Bovendien geeft grondwerk je de mogelijkheid om moeilijke oefeningen onbelast uit te voeren, voor je ze onder het zadel doet.

Freestyle/Grondwerk

De duur van de training is 1 uur. Een traject kan in overleg worden samengesteld. Dat kan op een door jou gekozen locatie. Een losse individuele training kost € 75. Voor een langer traject is de prijs op aanvraag. Meld je je aan met een eigen groep van maximaal 4 personen? Dan zijn de kosten afhankelijk van het aantal trainingen. Voor een eenmalige workshop op jouw locatie vraag ik je met mij contact op te nemen via het contactformulier. De training is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en voor volwassenen. Let op: leren rijden maakt geen deel uit van de training.

Wil je meer informatie neem dan contact met mij op via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.

Bewegingsprogramma’s

Ik bied ook verschillende bewegingsprogramma’s aan voor verschillende doelgroepen. Meer weten? Bekijk het complete aanbod Via deze LINK

Wil je meer weten over een van mijn cursussen, trainingen of workshops? Neem dan contact met mij via onderstaand contactformulier

Organisatie clinic Rien van der Schaft

Ik organiseerde een clinic door Rien van der Schaft bij Stal Doppenberg in Terschuur Stal Doppenberg. Voordat Rien deelnemers in de praktijk wil begeleiden gaf hij eerst een theoretische instructie. Deze instructie vond hij van belang voor de deelnemers aan het praktijkgedeelte, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

In overleg met de deelnemers aan de praktijkles mocht ook bij de les door anderen meegekeken worden. Ik gaf tijdens die dag zelf een korte informatieve workshop over paardenmassage.

Mooie samenwerking!